+359 878 740 043,  +359 722 6-01-27

Боровец - SDL Borovets

Боровец ски

Боровец ски и сноуборд дестинация - известна не само в България, но и далеч извън пределите и. Още от 30-те години на 20-ти век Боровец, тогава Чамкория, започва да се развива като център на туризма и спорта като се превръща в първия планински курорт на Балканите.  

Боровец ски център

Маркираните ски писти в курорта са около 58 километра и 24 на брой, а най-дългата писта е 12 километра. Ски сезонът продължава според метеорологичните условия, но обикновено от декември до април. Условията в Боровец са отлични за биатлон, алпийски ски, сноуборд, ски бягане.  Доказателство за това са и проведените три Световни първенства - по ски алпийски дисциплини и по биатлон, както и 12 състезания за Европейската купа. 

боровец скиборовец ски

Боровец ски зони

В Боровец има обособени три ски зони: Маркуджик, Ситняково, Ястребец. Всички са над 1300м. надморска височина. Ситняково и Ястребец са снабдени със снежна инсталация за пистите, а писти "Иглика" и "Рила" от зона Ситняково са пригодени за нощно каране. В ски зона Ястребец е най-високата ски точка - 2560 метра. Прекрасни условия за спорт в Боровец ски, сноуборд, биатлон. Поддържани писти и отлична организация. Невероятни, спиращи дъха гледки, съчетани с удобството и комфорта за съвременния човек.   

Минималната ширина на терените за ски бягане е 6 метра, а дължината е 35 метра. На територията на пистите има изградени 5 лифта - с общ капацитет около 10 000 души на час и 5 ски влека, три от които са и за нощно каране. В ски зона Маркуджик снежната покривка достига през земните месеци до 2 метра и така осигурява чудесна възможност за любителите на екстремно каране на ски или сноуборд.  

Курортът Боровец се посещава не само през зимата, но и през останалата част от годината заради добрите възможности за спорт и отдих. Други спортове, които могат да се практикуват в Боровец са планинско колоездене, скално катерене, алпинизъм.  

Още информация: Боровец - Боровец ски - Боровец карта

боровец ски